KOMMET LANGT: Kompisene Simen Løkka (t.v.) og Thomas Nordengen takker PANGSTART for at de kan satse alt på å ferdigutvikle produktet Skeet Tracer til sommeren 2018. (Foto: Privat)

Etter at de fullførte det intensive PANGSTART-programmet hos Smart Innovation Norway i vår, har Simen Løkkas og Thomas Nordengens forretningskonsept skutt i været.

Av Mari Kristine Buckholm, 12. september 2017

Nå går SkeetTracer-gründerne «all in»

– Det er en lang historie, for ideen har jeg hatt siden jeg var liten. Den gikk ut på å etablere automasjonsstyring av leirduekastere. En enkel måte å styre systemet på, uten at noen må trykke på noe. Man bare stiller seg opp på standplass – og så går ting av seg selv, forteller Simen Løkka, én av to gründere bak Skeet Tracer Systems AS.

Som nylig landet en investering på 1,8 millioner kroner. Det har med andre ord skjedd store ting for duoen etter vårens PANGSTART, seks uker med intensiv forretningsutvikling i regi av Smart Innovation Norway.

– Det sier jo mye om hvor stor tro investoren har på konseptet vårt, kommenterer en svært glad Løkka.

.

Satser alt

Nå har innovatørene sagt opp sine tidligere jobber for å kunne satse fullt og helt på utviklingen av Skeet Tracer Systems. Men veien dit har vært kronglete og det har slettes ikke alltid sett like lyst ut.

– Da jeg jobbet offshore, så jeg hvor enkelt ting kan gjøres og hvor kort det kan være fra idé til virkelighet. Jeg hadde en kompis som hadde jobbet med programmering i fem år, og jeg tok ideen til ham, forklarer Løkka.

Han kjøpte så inn utstyret og elektronikken de trengte, og bearbeidet konseptet videre sammen med kompisen og medgründeren, Thomas Nordengen.

– Men underveis var det ganske tungt. Vi slet med å få ting til å virke og hvordan vi skulle presentere det for kunden. Det var ganske uproft. I januar i år banket vi hodene i veggen og spurte oss selv: «Hva skal vi gjøre nå? Hvor skal vi gå hen?», røper Løkka.

Landet investering på 1,8 millioner:

Takker PANGSTART

Det ble vendepunktet. De ble tipset om PANGSTART i en e-post fra Innovasjon Norge.

– Vi tenkte at det var vår eneste mulighet til å komme videre. Da vi kom med, ble vi skikkelig satt på plass. Men for oss var det helt avgjørende. Vi har fått disse pengene på grunn av PANGSTART. Uten tvil, understreker Løkka.

Kompisene går nå en svært spennende tid i møte.

– Fram til forrige uke, jobbet begge fullt ved siden av Skeet Tracer-satsingen, og vi har egentlig hatt to jobber hele veien. Med denne investeringen, er det lettere for oss å si opp jobbene våre. Jeg er også i ferd med å selge leiligheten min, for å skaffe nok kapital. Nå tror jeg ting løsner, påpeker Løkka.

.

Skrikende behov

Planen er å presentere et ferdig produkt til sommeren neste år, og utviklingen starter for fullt i høst. Skeet Tracer Systems skal tilby følgende:

– Et element er rettet mot TV-produksjon; vi vil få leirdueskyting på TV. Tidligere har det vært problematisk å filme leirduer, men vårt system fikser det automatisk. I tillegg får alle skytterne automatisk telling av hva de gjør, og de kan følge med på en monitor. Alt går via en app som kobles opp mot en betalingsløsning, forteller Løkka.

Og legger til at dette er helt nytt i leirdueskytingens verden – det finnes ikke noe lignende fra før. Han sammenligner situasjonen med å dra på bowling uten monitorer som viser stillingen og poengene.

– Da ville det vært utrolig kjedelig å spille bowling. Men det er akkurat slik det har vært for oss leirdueskyttere, og det er det som har irritert meg, sier gründeren.

Som rett og slett tok saken i egne hender.

.